Slechtste omzetontwikkeling Tesco deze eeuw

De Britse supermarktketen Tesco heeft in de drie maanden tot 24 mei de slechtste omzetprestatie van deze eeuw neergezet.

Dat blijkt uit cijfers die de marktleider in het Verenigd Koninkrijk woensdag bekendmaakte.

De omzet uit winkels die ten minste een jaar open zijn, daalde met 3,8 procent. Dat is exclusief de verkoop van benzine en btw. Het is de derde achtereenvolgende omzetdaling op kwartaalbasis. 

Bestuursvoorzitter Philip Clarke zei in een toelichting aanhoudend moeilijke marktomstandigheden te voorzien in de komende kwartalen. Dat geldt volgens hem niet alleen voor Tesco, maar voor de hele sector.

Clarke, die sinds 2011 aan het roer staat, slaagt er maar niet in een daling van het marktaandeel van Tesco tot stand te brengen. Het bedrijf heeft last van een breed scala aan concurrenten, waaronder zowel prijsvechters als duurdere ketens.

Rivalen als Asda en Wm Morrison Supermarkets hebben aangekondigd de komende jaren 1 miljard pond uit te trekken voor prijsverlagingen, terwijl Tesco daar dit jaar 200 miljoen pond aan spendeert.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie