De aandelenbeurs in Tokio is woensdag nipt hoger geëindigd. Een goedkopere Japanse yen zorgde voor koerswinsten onder de belangrijke Japanse exportbedrijven. 

Maar beleggers namen geen grote posities meer in voorafgaand aan het rentebesluit in Europa en het belangrijke Amerikaanse banenrapport, die later deze week op het programma staan. De Nikkei sloot 0,2 procent in de plus op 15.067,96 punten.

Bij de bedrijven stond Yahoo Japan in de belangstelling. Het aandeel van het Japanse internetbedrijf klom 4,4 procent na een positief analistenrapport van de Amerikaanse bank Goldman Sachs.

Ook de staalbedrijven Nippon Steel & Sumitomo Metal (plus 3,8 procent) en JFE Holdings (plus 3,2 procent) deden goede zaken na adviesverhogingen door de Zwitserse bank Credit Suisse.

Omlaag

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten gingen overwegend omlaag. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,6 procent in de min.

De All Ordinaries in Sydney daalde 0,7 procent, ondanks een sterker dan verwachte groei van de Australische economie in het eerste kwartaal. In Zuid-Korea was de beurs gesloten vanwege de regionale verkiezingen.