De beurzen op Wall Street zijn dinsdag vrijwel vlak gesloten. Beleggers namen gas terug na de recente recordreeks. 

Ze wachtten op een cijfer over de werkgelegenheid in de VS en op de rentebeslissing van de Europese Centrale Bank die later in de week naar buiten worden gebracht. Een positief cijfer over de Amerikaanse fabrieksorders veranderde weinig aan de matte stemming.
 
De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 16.722,34 punten. De brede S&P 500 eindigde vlak op 1924,24 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,1 procent tot 4234,08 punten.
 
Kort na de opening van de handel werd bekend dat de fabrieksorders in de VS in april met 0,7 procent zijn gestegen ten opzichte van de maand daarvoor. Economen hadden een stijging met 0,5 procent verwacht. In maart gingen de orders nog met een herziene 1,5 procent omhoog. Eerder was voor die maand een stijging met 1,1 procent gemeld.

Werkgelegenheid

Beleggers wachten nog op het maandelijkse cijfer over de werkgelegenheid, dat vrijdag wordt gepubliceerd. Ook is de Amerikaanse handel benieuwd naar de beslissingen over de monetaire politiek die de ECB donderdag naar buiten brengt.

Hillshire Brands, het voormalige Sara Lee, kreeg er 9,5 procent bij nadat bekend werd dat het bedrijf gesprekken gaat voeren met zowel Pilgrim's Pride (-2,2 procent) als Tyson Foods (-3 procent).

De ondernemingen zijn bezig met een biedingsstrijd om Hillshire Brands. Pilgrim's Pride verhoogde zijn bod dinsdag van 45 naar 55 dollar per aandeel. Tyson Foods legde eerder een bod van 50 dollar per aandeel op tafel.

Bescheiden winst 

AT&T daalde met 0,7 procent, na een bescheiden winst aan het begin van de handelsdag. Het Amerikaanse telecomconcern verhoogde zijn omzetverwachting voor het gehele boekjaar en zei ook dat de winst aan de hoge kant van de eerder opgegeven bandbreedte zou uitkomen.
 
De euro was 1,3623 dollar waard evenveel als bij het slot van de Europese beurshandel. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg met 0,3 procent tot 102,75 dollar. Brentolie bleef stabiel op 108,82 dollar per vat.

Bekijk de actuele beurskoersen van Dow Jones- en Nasdaq-bedrijven