Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Hillshire Brands, voorheen Sara Lee, heeft een verhoogd overnamebod ontvangen van branchegenoot Pilgrim's Pride. 

Dat maakt de onderneming dinsdag bekend.

Pilgrim's Pride heeft zijn bod verhoogd van 45 naar 55 dollar per aandeel. Dat komt neer op een totaalbedrag van 6,7 miljard dollar (4,9 miljard euro). Concurrent Tyson Foods ontketende vorige week een biedingsstrijd door 50 dollar per aandeel op tafel te leggen.

Een complicerende factor is dat Hillshire zelf onlangs een overeenkomst heeft gesloten over de overname van Pinnacle Foods voor 6,6 miljard dollar.

Zowel Pilgrim's Pride als Tyson Foods wil dat het bedrijf die aankoop afblaast, maar dat kan volgens Hillshire niet zomaar.

Eindstation

Desondanks heeft het bedrijf besloten in gesprek te gaan met beide bieders. Het aandeel Hillshire steeg dinsdag in de elektronische handel voor opening van de beurzen in New York bijna 9 procent tot ruim 58 dollar.

Daaruit valt op te maken dat beleggers er niet van uitgaan dat het bod van 55 dollar per aandeel van Pilgrim's Pride het eindstation is in de overnamestrijd.

Hillshire Brands ontstond in 2012 nadat het toenmalige Sara Lee zijn koffie- en theedivisie Douwe Egberts (DE) naar de beurs in Amsterdam had gebracht.

Amper een jaar na die beursgang werd DE alweer opgekocht door de Duitse investeerder J.A. Benckiser. Onlangs werd een fusie aangekondigd van DE met de koffietak van Mondelez.