Om bankiers 'wakker te schudden' wordt een digitale schandpaal opgericht. 

De site bankenboeven.nl moet binnenkort online gaan, zei financieel adviseur Jelle Hendrickx donderdag in het televisieprogramma EenVandaag. Op de site zelf staat dat die maandag actief wordt.

Hendrickx kreeg bekendheid als belangenbehartiger van gedupeerden van de DSB-bank. Banken handelen volgens hem vaak niet in het belang van hun klanten, waardoor die klanten in grote problemen komen.

Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken Chris Buijink is het daar niet mee eens. Hij wees er in de uitzending op dat het ook niet in het belang van de bank zelf is om een klant die nog een toekomst heeft failliet te laten gaan.

Katalysator

"De site is een simpel en toegankelijk medium waar mensen in staat zijn de ervaringen te delen die ze hebben opgedaan met bankiers", zei Hendrickx. De website moet volgens hem dienen als een katalysator om de dialoog tussen partijen op gang te brengen.

Bankiers moeten volgens de adviseur beseffen dat hun gedrag niet onopgemerkt zal blijven. Buijink is niet blij met de site omdat de lezing van de banken zelf niet bij de verhalen op de site komt te staan.