De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag na een vrij rustige handelsdag met kleine verliezen gesloten.

De breed samengestelde S&P 500-index wist de recente recordreeks net niet vast te houden. Beleggers op Wall Street waren vooral in afwachting van cijfers over de Amerikaanse economie die donderdag worden gepubliceerd.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent lager op 16.633,18 punten. De S&P verloor 0,1 procent tot 1909,78 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 4225,07 punten.

Toll Brothers klom 2,2 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. De Amerikaanse huizenbouwer boekte in het afgelopen kwartaal meer winst dan analisten hadden verwacht. Ook de omzet viel hoger uit dan voorzien. Het bedrijf profiteert van het herstel op de Amerikaanse huizenmarkt.

Aan het overnamefront verbeterde Valeant zijn overnamebod op Botox-maker Allergan. Het Canadese farmaciebedrijf wil een groter deel van zijn overnamebod in contanten voldoen. De totale waarde van het bod is nu 49,4 miljard dollar. Allergan ging 5,4 procent omlaag.

McDonald's

McDonald's stond 1 procent in de min. Het grootste fastfoodbedrijf ter wereld kondigde aan tot en met 2016 een bedrag tot 20 miljard dollar uit te zullen keren aan de aandeelhouders.

De onlineberichtendienst Twitter won 10,7 procent, na een adviesverhoging van Nomura. Discountketen Dollar General leverde 3 procent in, na een lager beleggingsadvies van Deutsche Bank.

Stryker

De producent van medische apparatuur Stryker noteerde 2,8 procent in de plus. Het bedrijf ontkende dat het een overnamebod ging doen op het Britse Smith & Nephew. Eerder meldde zakenkrant Financial Times dat Stryker een bod zou lanceren.

Op macro-economisch gebied stonden er woensdag geen belangrijke publicaties op het programma. Donderdag zullen de wekelijkse steunaanvragen plus cijfers over de huizenmarkt en de economisch groei in de Verenigde Staten bekend worden gemaakt.

De euro was 1,3596 dollar waard, tegen 1,3594 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent goedkoper op 102,90 dollar. Brentolie zakte 0,2 procent in prijs tot 109,85 dollar per vat.

Bekijk de actuele beurskoersen van Dow Jones- en Nasdaq-bedrijven