De Britse Lloyds Banking Group brengt een deel van dochteronderneming TSB naar de beurs. Dat maakte de bankgroep dinsdag bekend.

Een kwart van consumentenbank TSB zal volgens het plan later dit jaar in publieke handen komen.

Lloyds zet daarmee een eerste stap om zich te voegen naar de eisen die de Europese Commissie heeft gesteld naar aanleiding van de staatssteun die het concern in 2008 ontving van ruim 20 miljard pond. Daarmee werd de bank voor een faillissement behoed.

Analisten verwachten dat met de verkoop van 25 procent van de bank, TSB als geheel wordt gewaardeerd op 1,5 miljard pond, zo schrijven Britse media.

Volgens marktvorsers begint de interesse van beleggers voor beursgangen wat af te nemen, waardoor Lloyds de belangstelling zal moeten oppeppen met de uitgifte van bonusaandelen aan grotere investeerders.

TSB heeft meer dan 630 filialen en ruim 4,5 miljoen klanten en is in de woorden van Lloyds-topman Antonio Horta-Osório ''een sterke en effectieve speler''.

Aanvankelijk zou de Co-operative Bank een deel van TSB opkopen. Dat ging niet door nadat bij de Co-op Bank vorig jaar een enorm tekort aan het licht kwam, meldde de BBC.