Ageas heeft voor 122,5 miljoen euro de minderheidsaandeelhouder bij zijn Portugese zorg-, brand-, en autoverzekeringen uitgekocht. 

De Belgische verzekeraar maakt maandag bekend zorgtak Médis en Ocidental Seguros over te nemen. Het voormalige Fortis gaf eerder al aan te willen groeien in deze tak van verzekeringen.

De Portugese zakenpartner MBCP blijft wel een minderheidsaandeel houden in de levensverzekeringen- en pensioentak die het bedrijf samen met Ageas heeft.​

Ageas ziet in Portugal een groeimarkt in niet-levensverzekeringen als auto- en brandverzekeringen, omdat Portugezen nog weinig van dergelijke verzekeringen hebben. Topman van Ageas Bart De Smet spreekt in een verklaring van een 'beloftevolle markt.'

De Belgische verzekeraar kocht zich in 2005 in bij de verzekeringstak van MBCP, door een meerderheidsaandeel van 51 procent te nemen. De onderdelen die nu geheel worden overgenomen maakten vorig jaar een winst van twaalf miljoen euro.

Zorgtak Médis is de tweede zorgverzekeraar van het land. Ocidental Seguros is op de 'niet-levensmarkt' de achtste speler, met een marktaandeel van vijf procent.