Nu de kwartaalcijferperiode vrijwel achter de rug is, lijken de aandelenmarkten een rustige week tegemoet te gaan. 

De beurzen op Wall Street zijn maandag gesloten in verband met Memorial Day. Donderdag is het Hemelvaartsdag. De beurzen zijn open, maar er wordt dan doorgaans weinig gehandeld.

Ahold publiceert woensdag nog de winstcijfers over de eerste 3 maanden van dit jaar. Het supermarktconcern liet afgelopen week weten dat die ontsierd zullen worden door een eenmalige last van 215 miljoen euro. Met dat bedrag koopt Ahold in de Verenigde Staten verdere rechtsvervolging af in het boekhoudschandaal rond voormalig dochterbedrijf US Food Service.

Verder komt de komende week nog een aantal kleinere fondsen met cijfers naar buiten. Dinsdag publiceert de producent van verfpigmenten Holland Colours de resultaten over zijn afgelopen het gebroken boekjaar. Woensdag komt de uitbater van skihallen SnowWorld, die onlangs nog de overname van branchegenoot SnowPlanet zag afketsen, met zijn kwartaalbericht.

Producentenvertrouwen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert maandag cijfers over het producentenvertrouwen in mei. Verder komt het statistiekbureau met gegevens over pensioenen en uitkeringen en over de uitzendbranche, maar dat zijn geen indicatoren waar de financiële markten wakker van zullen liggen.

Uit de Verenigde Staten komt wel een stroom macro-economische cijfers, onder meer over de orderontvangst van producenten van duurzame goederen, de woningmarkt, de dienstensector en het consumentenvertrouwen. Bij Eurostat komen de geldhoeveelheid en het ondernemersvertrouwen in de eurozone aan bod.