De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is kritisch over de plannen van Dirk Scheringa om via een omgekeerde overname naar de beurs te gaan met zijn bedrijf CS Factoring.

Dat zei jurist Niels Lemmers van de beleggersclub woensdag tegen radiozender BNR.

Zakenwebsite Follow the Money (FTM) meldde dinsdag dat de oprichter en oud-topman van de in 2009 omgevallen DSB Bank een principeovereenkomst heeft met advocaat Adriaan de Gier.

Die hoopt binnenkort via de schikking van een slepend juridisch geschil de lege beurhuls Lavide grotendeels in handen te krijgen. Scheringa zou vervolgens via een omgekeerde overname de beursnotering van Lavide, het voormalige Qurius, willen overnemen.

Twijfel

De VEB heeft grote twijfels bij de gang van zaken "in de eerste plaats gaat het om het proces van dit project'', zei Lemmers. Hij wees op de ruzies en rechtszaken die de laatste tijd rond Lavide zijn uitgevochten.

Ook vindt hij een omgekeerde overname, waarbij geen prospectus komt kijken en beleggers weinig informatie krijgen, niet de juiste methode.

Daarnaast spreekt de reputatie van Scheringa niet in zijn voordeel. "De heer Scheringa staat natuurlijk bekend als een ondernemer die met DSB een hoop mensen in de vernieling heeft gebracht'', zei Lemmers. Hij noemde dat verleden "een enorme rode vlag''.