T-mobile heeft in het eerste kwartaal de winst zien stijgen terwijl de omzet stabiel bleef. Het aantal klanten blijft wel afnemen.

Dat blijkt uit de cijfers (pdf) over de eerste drie maanden van 2014.

De omzet over die periode kwam uit op 393 miljoen euro, exact gelijk aan de omzet van een jaar geleden. T-Mobile verkocht in de afgelopen periode wel de vaste internetactiviteiten van Online.nl. De brutowinst steeg van 114 naar 148 miljoen euro.

Het aantal klanten blijft echter afnemen. In heel 2013 verloor T-Mobile al 279.000 klanten. In het eerste kwartaal daalde dat aantal wederom met 98.000. Het aantal klanten met een abonnement neemt wel toe, maar niet genoeg om het aantal vertrekkende prepaidklanten te compenseren.

Mobiel internet

De gemiddelde inkomsten uit mobiel internet stegen bij T-Mobile met 33,8 procent. Desondanks waarschuwt Mark Klein, algemeen directeur bij T-Mobile Nederland, dat de markt nog steeds onder druk staat.

"De verschuiving naar data in de gemiddelde inkomsten per klant zijn bemoedigend, maar dit kan de dalende inkomsten uit bellen en sms'en niet compenseren", aldus Klein.

Hoewel T-Mobile geen precieze cijfers deelt over de omzet uit mobiel internet, sms en bellen blijkt uit de algemene cijfers van Nederlandse providers echter dat de omzet uit data het verlies van de omzet uit sms en bellen wel compenseert. Winstcijfers kunnen wel lager uitpakken door forse investeringen.

Achtergrond: Omzet grote providers daalt niet door sms-afname