De aandelenbeurs in Tokio toonde donderdag wat herstel na de forse verliesbeurt van een dag eerder. 

De stemming werd gesteund door een onverwachte stijging van de Chinese export en de verwachting dat de Federal Reserve de Amerikaanse economie blijft ondersteunen. De Nikkei sloot 0,9 procent hoger op 14.163,78 punten.

Computerspelletjesmaker Nintendo zakte 1 procent na bekendmaking van een groter dan verwacht jaarverlies. Telecomconcern Softbank zette de daling voort en leverde 1,6 procent in ondanks dat het bedrijf een recordwinst behaalde in het afgelopen boekjaar.

Toyota steeg 0,3 procent in afwachting van de jaarresultaten, die de Japanse automaker na de slotbel naar buiten zal brengen.

Op de andere beurzen in het Verre Oosten werden ook winsten geboekt. In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,4 procent nadat bleek dat de export in China in april met 0,9 procent.

De gestegen export is een opsteker voor de Chinese economie, die de laatste tijd tekenen van afkoeling liet zien. De Kospi in Seoul klom 0,6 procent en in Sydney steeg de All Ordinaries 0,7 procent. In Vietnam ging de beurs echter bijna 6 procent onderuit vanwege de ruzie met China in de Zuid-Chinese zee.