Technologieconcern TKH Group heeft in het eerste kwartaal zowel de winst als de omzet flink zien groeien. Dat werd donderdag bekendgemaakt in een tussentijds handelsbericht.

TKH rapporteerde een winst (voor afschrijvingen) van 15,5 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 10,1 miljoen euro.

De opbrengsten stegen met 10 procent tot 314,4 miljoen euro, op autonome basis een groei van bijna 12 procent. TKH profiteerde afgelopen kwartaal naar eigen zeggen van de positieve orderontwikkeling uit 2013.

Vooral de tak Industrial Solutions van TKH deed goede zaken, het zag de omzet met bijna 24 procent toenemen naar 160,8 miljoen euro. De omzet bij Building Solutions daalde met ruim 2 procent, TKH merkte op dat de marktomstandigheden in de bouw- en constructiesector niet zijn verbeterd.

De tak Telecom Solutions zag de opbrengsten met 2 procent groeien, onder meer door de positieve effecten van de zachte winter. TKH gaf donderdag nog geen concrete winstverwachting voor heel het jaar af. Die volgt bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus.

Sterke prestaties

ING spreekt in een reactie op de cijfers van TKH Group van een 'sterke prestatie'. 

ING wees onder meer op de recordorderontvangst voor de bandenproductiedivisie van TKH. Volgens de bank vielen de omzet en de ebita hoger uit dan verwacht. Het advies staat op buy.

Bij Rabo werd ook positief gereageerd op de cijfers van TKH. De autonome groei en de ebita kwamen boven de prognoses uit. Het advies is buy.

Het aandeel won donderdag om 9.50 uur 5,2 procent tot 26,04 dollar.