Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft de omzet vorig kwartaal door prijsdalingen opnieuw zien afnemen. De nettowinst ging wel omhoog ten opzichte van een jaar geleden, zo maakte de producent van specialistische metalen donderdag bekend.

AMG boekte vorig kwartaal een omzet van 274,9 miljoen dollar (circa 198 miljoen euro). Dat was 7 procent minder dan een jaar eerder.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) zakte met 10 procent tot 20,1 miljoen dollar. De nettowinst verbeterde met bijna 60 procent tot 3,9 miljoen dollar.

De omzet daalde bij alle divisies, vooral door lagere afzetprijzen en door de afbouw van voorraden in de vliegtuigindustrie en de afkoelende Chinese economie.

AMG verwacht ondanks de moeilijke omstandigheden een ''significante'' operationele kasstroom in 2014 en denkt dat het bedrijfsresultaat en de nettowinst hoger zullen uitkomen dan in 2013.

Doelstellingen

AMG komt met het sterke resultaat van het eerste kwartaal dichter bij het halen van zijn doelstellingen voor dit jaar. Dat stelde analist Frank Claasen van Rabobank donderdag.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) van de producent van specialistische metalen was vorig kwartaal met 20 miljoen dollar hoger dan verwacht. AMG hield vast aan de prognose dat de ebitda dit jaar hoger zal zijn dan in 2013 en dat doel komt beter in zicht met dit resultaat, aldus de analist. Rabo wacht nog op verdere berichten over de verkoop van activiteiten en hield vast aan het hold-advies voor het aandeel AMG.