Vastgoedbedrijf Domus stelt zijn beursgang in Amsterdam "tot nader order" uit vanwege ongunstige marktomstandigheden. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

Domus en zijn aandeelhouder blijven de strategische opties voor het bedrijf onderzoeken, waaronder het herlanceren van de beursgang wanneer de omstandigheden en "de geopolitieke condities'' beter zijn.

Het was de bedoeling dat Domus donderdag de gang naar Euronext Amsterdam zou maken.

Domus is naar eigen zeggen een van de grootste aanbieders van huurwoningen in Midden-Europa. Eind vorig jaar bezat het bedrijf ruim 2,6 miljoen vierkante meter aan woonruimte.

De bezittingen van het bedrijf waren op dat moment 894 miljoen euro waard en leverden vorig jaar 78 miljoen euro aan huurinkomsten op. Domus realiseerde daarmee een bedrijfsresultaat (ebitda) van 57 miljoen euro.

Bezittingen

De onderneming is gevestigd in Amsterdam, terwijl de bezittingen zijn ondergebracht in Tsjechië.

Het vastgoedbedrijf wilde zijn aandelen voor een prijs van 16,50 tot 20,50 euro per stuk naar de beurs brengen. Bij de notering zou aandeelhouder RPG Propery tot 9,9 miljoen bestaande stukken in de markt zetten. Ook was het plan om tot 2,3 miljoen nieuwe aandelen te plaatsen.