King, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor onder meer Candy Crush Saga, verdiende 127 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2014.

Dat maakte het bedrijf bekend te midden van de eerste kwartaalcijfers van 2014. 

Het bedrijf heeft 481 miljoen maandelijkse gebruikers. Dagelijks zouden er 143 miljoen mensen een spelletje spelen dat gemaakt is door King. Ondanks het stijgende aantal gebruikers, nam de winst wederom iets af ten opzichte van het vorige kwartaal. Vergeleken met een jaar eerder, wat gebruikelijker is, zit de winst enorm in de lift.

De omzet nam sinds vorig kwartaal iets toe, naar 607 miljoen dollar, terwijl de winst nu 127 miljoen dollar bedraagt. Per maand zijn er bijna 12.000 spelers, die gemiddeld 18,02 dollar uitgeven.

Beweeg de cursor over de lijn om de bedragen te zien. De gegevens zijn afkomstig van King. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Dankzij het spel Farm Heroes Saga zou King nu 33 procent van zijn omzet halen uit andere spelletjes dan Candy Crush Saga. Het bedrijf wordt veelal verweten dat het slechts één echt succesvol spel heeft, aangezien Candy Crush Saga een kwartaal geleden nog goed was voor 78 procent van de omzet.

Verder zouden drie van de tien best betaalde mobiele games afkomstig zijn van King. Het bedrijf ging eind maart de beurs op, maar kreeg meteen een flinke klap te verwerken.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van King. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Bekijk meer cijfers over de beursgang van King