Houtveredelingsbedrijf Accsys Technologies heeft in het gebroken boekjaar 2013/2014 een forse omzetgroei gerealiseerd. 

Dat maakte het bedrijf woensdag bekend in een tussentijds handelsbericht. De publicatie van de volledige voorlopige resultaten volgt naar verwachting voor eind juni.

Accsys boekte in het jaar dat op 31 maart werd afgesloten een omzet van 33,5 miljoen euro, 78 procent meer dan een jaar eerder. In het jaar 2012/2013 steeg de omzet met 25 procent tot 18,8 miljoen euro.

Accoya bleef veruit het belangrijkste product van Accsys met een bijdrage aan de omzet van 29,3 miljoen euro. De winstgevendheid van de fabriek in Arnhem verbeterde opnieuw. Accsys realiseerde een positief bedrijfsresultaat in de fabriek.

Solvay

Het bedrijf ging vorig jaar in zee met het Belgische chemieconcern Solvay, dat een licentie op Accoya kreeg. Accsys bekijkt nog altijd of het mogelijk is om productielijnen voor Accoya te bouwen in een fabriek van Solvay.

In de komende maanden wordt beslist of die komt te staan in Arnhem of in het Duitse Freiburg.

Op koers

Accsys heeft zijn groei afgelopen jaar weten door te zetten en ligt op koers om in boekjaar 2015-2016 winst te maken. Dat stelde analist Johan van den Hooven van SNS Securities woensdag naar aanleiding van het kwartaalbericht van het houtveredelingsbedrijf.

Accsys boekte een positief bedrijfsresultaat (ebitda) in de fabriek in Arnhem. Nu dat zover is, verwacht Van den Hooven dat het hele bedrijf in 2015-2016 een nettowinst kan halen. SNS handhaafde het koopadvies voor het aandeel Accsys.

Beleggers reageerden woensdag enthousiast op de berichten van het bedrijf en zetten het aandeel Accsys na anderhalf uur handel 9,5 procent in de plus op 0,23 euro.