Het Franse industrieconcern Alstom, waarvan de energietak mogelijk wordt overgenomen door het Amerikaanse General Electric (GE), heeft in het afgelopen boekjaar een lagere winst behaald

Dit komt vooral door herstructureringskosten en afschrijvingen. Dat maakt de producent van onder meer energiecentrales en hogesnelheidstreinen woensdag bekend.

De nettowinst zakte met 28 procent tot 556 miljoen euro in het gebroken boekjaar dat eind maart afliep. De omzet kwam uit op 20,3 miljard euro. Alstom is bezig met een herstructurering om de kosten te verlagen, waarbij 1300 banen zullen verdwijnen.

GE heeft een bod gedaan van ruim 12 miljard euro op de energiedivisie van Alstom. Als dit doorgaat, dan gaat Alstom zich richten op zijn transportactiviteiten.

De opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt om onder meer schulden af te lossen en dividend uit te keren, zo liet het bedrijf weten.

De Franse president François Hollande gaf dinsdag nog aan het bod van GE ontoereikend te vinden. Ook het Duitse Siemens zou interesse hebben in een deal met Alstom.