Advies- en ingenieursbureau Grontmij heeft van het Britse waterbedrijf Anglian Water een opdracht gekregen die in waarde kan oplopen tot 72 miljoen euro. 

Dat maakt Grontmij woensdag bekend.

De opdracht omvat meerdere werkzaamheden om de dienstverlening van Anglian Water verder te verbeteren en het milieu beter te kunnen beschermen.

De jaarlijkse waarde van het contract is 2,4 tot 4,8 miljoen euro over een periode die 15 jaar kan gaan bedragen.

KBC heeft zijn beleggingsadvies voor Grontmij verhoogd van accumulate naar buy. Volgens de Belgische bank is het momentum voor het advies- en ingenieursbedrijf positief geworden.

Volgens de bank wees Grontmij er onlangs op dat de inkomsten uit wateropdrachten in het Verenigd Koninkrijk dit jaar nog bescheiden zullen zijn en dat projecten vanaf volgend jaar worden opgestart.

KBC meent dat er meer opdrachten van het kaliber van de klus voor Anglian Water in het verschiet liggen. ''Dat zou de druk op die activiteiten moeten verlichten.''

Grontmij stelde onlangs een ad-interim directeur aan in Frankrijk, die volgens KBC beschikt over de juiste kwaliteiten om Grontmij in de huidige omstandigheden te leiden in het land.

De directeur zal in de ogen van de bank de voorgenomen desinvestering van (delen van) de Franse tak van Grontmij in rustiger vaarwater brengen.

KBC heeft een koersdoel van 4,80 euro voor Grontmij, dat om 9.50 uur 5,7 procent steeg tot 4,40 euro.