Exact heeft in het eerste kwartaal dankzij een stevige groei bij de clouddiensten zijn omzet weten te stabiliseren. 

Dat maakt het softwarebedrijf woensdag bekend.

Exact boekte vorig kwartaal een omzet van 52,2 miljoen euro. Daarmee waren de opbrengsten even hoog als in de eerste 3 maanden van 2013. Het bedrijfsresultaat (ebitda) zakte met bijna 17 procent tot 10,8 miljoen euro.

De omzet bij Cloud Solutions nam met 45 procent toe tot 6,7 miljoen euro. Die forse groei compenseerde de daling van ruim 4 procent bij de grotere onderdelen Business en Specialized. Exact liet weten dat de internationale uitrol van Cloud op schema ligt.

Exact mikt dit jaar op een ebitda die even hoog is als het resultaat van 2013. Met een groei van Cloud Solutions van 30 tot 50 procent en een kleine vooruitgang bij de andere onderdelen verwacht het bedrijf de omzet de komende jaren met 4 tot 7 procent te kunnen laten groeien.

Rabobank

Exact heeft een wisselvallig kwartaal achter de rug, stelt Rabobank woensdag naar aanleiding van de resultaten die het softwarebedrijf eerder op de dag naar buiten bracht.

Exact rapporteerde een omzet van 52,2 miljoen euro, die ''in lijn'' was met de 52 miljoen euro waarop de bank rekende. De autonome groei van 1,8 procent bij Exact als geheel was echter lager dan de 2,4 procent die Rabobank voorzag.

Het onderdeel Cloud Solutions kende een omzetgroei van 45 procent, waar Rabo uitging van een plus van 40 procent. Specialized Solutions zag de omzet met 0,6 procent dalen en deed het ook beter dan verwacht.

Teleurstellend

Rabobank noemde de omzetdaling van 3,7 procent bij Business Solutions ''enigszins teleurstellend'', omdat de bank rekening hield met een daling van 2 procent.

''Al met al een wisselvallig seizoen met een goede prestatie bij Cloud Solutions, een verbeterend klimaat voor Specialized Solutions en een enigszins teleurstellend kwartaal voor Business Solutions'', aldus Rabobank.

De bank heeft een koopadvies en een koersdoel van 31,50 euro voor Exact, dat om 9.15 uur onveranderd op 26,33 euro stond.