De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer onderzoek doen naar de voorgenomen vergroting van het belang in glasvezelbedrijf Reggefiber door KPN. Dat maakte de toezichthouder dinsdag bekend.

KPN liet in januari weten gebruik te willen maken van de optie om het belang in Reggefiber uit te breiden van 51 naar 60 procent. Daarmee krijgt het concern de volledige zeggenschap in het bedrijf.

De uitoefening van de optie moet wel eerst worden goedgekeurd door de ACM, die in februari al een onderzoek aankondigde. Nu blijkt de toezichthouder meer tijd nodig te hebben om te kijken hoe door de overname de zeggenschapsverhouding bij Reggefiber verandert.

Volgens de ACM moet er gekeken worden of er nieuwe voorwaarden aan Reggefiber moeten worden gesteld voor het beheer van de glasvezelkabel. De oude voorwaarden zouden vervallen als KPN het bedrijf overneemt, waardoor het gebruik van de glasvezelkabel van KPN door andere bedrijven in het geding zou kunnen komen.

Daarnaast zegt ACM op dit moment bezig te zijn met de driejaarlijkse marktanalyse van de telecomsector. De uitkomst van dit onderzoek zou ook van belang kunnen zijn voor de studie naar de overname van Reggefiber. De toezichthouder noemt in zijn persbericht geen tijdstip waarop de onderzoeken worden afgerond.