Het aandeel Twitter is dinsdag gedaald naar zijn laagste koers op de New Yorkse beurs ooit, nadat een verkoopverbod voor werknemers en vroege investeerders was vervallen. 

De stukken van Twitter stonden halverwege de handelsdag op een verlies van ruim elf procent bij een prijs van 34,55 dollar (een kleine 25 euro) per aandeel.

Toen het internetbedrijf in november vorig jaar naar de beurs ging, opende het aandeel op een prijs van ruim 45 dollar.

Wie voor de beursgang in het concern had geïnvesteerd, of als werknemer aandelen had gekregen, mocht die de eerste zes maanden niet verkopen. Zo'n blokkade moet voorkomen dat eigenaren hun aandelen te duur maken en meteen na beursgang verkopen.

Dumpen

Aan de zogeheten lock-up kwam dinsdag een einde. Investeerders vreesden dat eigenaren, werknemers en vroege investeerders hun aandelen massaal zouden dumpen.

Topman Dick Costolo en medeoprichters Jack Dorsey en Evan Williams zeggen echter geen verkoopplannen te hebben nu het verbod niet meer van kracht is.

Het aandeel Twitter is sinds februari aan een duikvlucht bezig, mede omdat beleggers zich zorgen maken over de groei van het bedrijf. Het ledenaantal van het sociale medium groeit namelijk in een steeds zwakker tempo. In december bereikte de koers van Twitter nog een hoogtepunt op bijna 75 dollar.