De Amerikaanse effectenbeurzen sloten dinsdag met verliezen. Twitter dook scherp omlaag door het aflopen van een zogenoemde 'lock-up'-periode en sleepte ook andere internetfondsen mee omlaag.

Beleggers reageerde ook terughoudend op resultaten van onder meer verzekeraar AIG.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent lager op 16.401,02 punten. De brede S&P 500 verloor 0,9 procent tot 1.867,72 punten en de technologiebeurs Nasdaq leverde 1,4 procent in tot 4.080,76 punten.

Twitter gaf bijna 18 procent prijs en viel terug tot de laagste stand sinds de beursintroductie in november. Dinsdag liep een periode af waarna aandelen van bestuurders weer op de markt konden komen, waardoor het aantal verhandelbare aandelen van het bedrijf verviervoudigde.

In navolging van Twitter gingen ook andere internetfondsen omlaag. Netflix verloor ruim 5 procent en Amazon leverde 4,1 procent in. Google sloot 2,4 procent lager.

Bayer

Merck verloor 2,6 procent. Het Duitse farmacie- en chemieconcern Bayer neemt de consumentendivisie van de Amerikaanse farmaceut over voor 14,2 miljard dollar (10,2 miljard euro). Bayer wordt met de overname de mondiale nummer twee als het gaat om de verkoop van middelen waarvoor geen recepten nodig zijn.

Verzekeraar AIG zag zijn winst in het eerste kwartaal met ruim een kwart dalen, zo werd maandag nabeurs bekend. Het winterweer zorgde in januari en februari voor meer claims. Het aandeel gaf ruim 4 procent prijs.

Office Depot, dat aankondigde vierhonderd winkels te sluiten, werd door beleggers beloond en bijna 16 procent hoger gezet.

Euro

De euro was 1,3931 dollar waarde, tegen 1,3929 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 99,61 dollar. De prijs van Brentolie daalde met 0,7 procent, tot 107,02 dollar per vat.

Bekijk de actuele beurskoersen van Dow Jones- en Nasdaq-bedrijven