Lufthansa heeft in het eerste kwartaal zijn verlies weten terug te dringen, geholpen door kostenbesparingen en maatregelen om de efficiëntie te verbeteren.

Dat maakte de Duitse luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend.

Het operationeel verlies daalde naar 245 miljoen euro, van 359 miljoen euro een jaar eerder. Het nettoverlies halveerde bijna tot 252 miljoen euro. De omzet nam met 2,5 procent af tot 6,4 miljard euro.

Lufthansa is bezig met een herstructureringsprogramma om de operationele winst aan het einde van volgend jaar op te krikken tot 2,65 miljard euro, van 697 miljoen euro in 2013. Voor dit jaar rekent het bedrijf op een operationeel resultaat van 1,3 tot 1,5 miljard euro.

Staking

Lufthansa had in april nog te kampen met een grote staking van piloten. Daardoor moesten duizenden vluchten worden geschrapt.

Verder had de maatschappij eerder dit jaar last van stakingen van het grondpersoneel op Duitse luchthavens. Volgens Lufthansa drukken de stakingen het resultaat dit jaar met meer dan 70 miljoen euro.

De grootste luchtvaartmaatschappij van Europa, gemeten naar omzet, wordt sinds vorige week geleid door Carsten Spohr. Hij nam het stokje over van Christoph Franz, die naar het Zwitserse farmacieconcern Roche is vertrokken.