Stamcelbank Cryo-Save heeft zijn verlies in het eerste kwartaal zien afnemen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

Cryo-Save rapporteerde een nettoverlies van 0,3 miljoen euro, tegen een negatief resultaat van 0,7 miljoen euro een jaar eerder. De omzet kwam uit op 6,6 miljoen euro, minder dan de 7,8 miljoen euro die in dezelfde periode van 2013 in de boeken werd gezet.

Het onderliggend bedrijfsresultaat (ebitda) verbeterde wel en kwam uit op 0,5 miljoen euro. Dat kwam onder meer door de verkoop van de verliesgevende Indiase tak in oktober 2013, zo gaf topman Frédéric Amar aan. Ook kostenbesparingen speelden een belangrijke rol.

Monsters

Het bedrijf sloeg in het eerste kwartaal in totaal 6000 nieuwe monsters op, tegen 7700 in het eerste kwartaal van 2013. Eind maart had de onderneming in totaal 260.000 monsters opgeslagen.

Cryo-Save gaf aan niet tevreden te zijn met de prestaties. De onderneming heeft een nieuwe strategie geformuleerd, die tijdens de aandeelhoudersvergadering op 14 mei zal worden gepresenteerd.