ArcelorMittal en het Belgische Bekaert zijn een belangenruil overeengekomen in verscheidene projecten in Latijns-Amerika. 

Dat maakt het staalbedrijf donderdag bekend, zonder financiële details te vermelden. ArcelorMittal werkt al jaren samen met Bekaert in het gebied.

In Brazilië draagt ArcelorMittal een belang van 55 procent in een fabriek in Ossasco over aan het Belgische concern. Daartegenover staat een belangneming van 27 procent in een staalfabriek in Ecuador, die tot nu toe volledig in handen was van Bekaert.

De ondernemingen hebben de belangenverhouding in de staaldraadactiviteiten in Costa Rica vastgesteld op 27 procent voor het in Nederland genoteerde bedrijf, terwijl de rest in handen is van de Belgen. Het gaat om de bestaande staaldraadfabriek en een nieuwe productievestiging die in het tweede kwartaal van 2014 gaat draaien.

De investering in de nieuwe fabriek voor staaldraadvezels in Costa Rica, van 20 miljoen dollar, werd al in december naar buiten gebracht. De staalproductie in Costa Rica blijft voor 100 procent in handen van ArcelorMittal.