De aandelenbeurs in Londen is donderdag na een vrij kalme handelsdag hoger gesloten.

Beleggers in Londen kregen meevallende bedrijfsresultaten en cijfers over de Britse industrie voorgeschoteld en dat zorgde voor een opgewekte stemming. Vanwege de viering van de Dag van de Arbeid hielden de beurzen in steden als Amsterdam, Brussel, Parijs en Frankfurt de deuren gesloten.

De Londense FTSE-index eindigde 0,4 procent hoger. Ook de kleinere beurzen in Kopenhagen en Dublin waren geopend en die lieten licht lagere slotstanden zien.

Uit cijfers van onderzoeksbureau Markit bleek dat de Britse industrie in april opnieuw is gegroeid. De groei bereikte het hoogste niveau van de afgelopen 5 maanden.

Lloyds

Aan het bedrijvenfront won de Britse bank Lloyds terrein na de presentatie van beter dan verwachte kwartaalcijfers. Lloyds ging 5,5 procent omhoog. Het aandeel van betaalzender BSkyB profiteerde van een flinke aanwas van nieuwe abonnees bij het bedrijf en sloot 2,3 procent in de plus.

De euro was 1,3866 dollar waard, tegen 1,3868 dollar bij het slot van de Europese handel op woensdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 99,59 dollar per vat. Brent werd 0,6 procent goedkoper op 107,46 dollar.

Bekijk actuele koersen van de FTSE op Belegger.nl