Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner heeft dankzij kassuccessen als The Lego Movie en Game of Thrones zijn resultaten afgelopen kwartaal verder verbeterd.

Dat maakte het moederbedrijf van filmstudio Warner Bros en de tv-zenders HBO en CNN woensdag bekend.

De omzet van Time Warner steeg vorig kwartaal met bijna 10 procent ten opzichte van vorig jaar, tot 7,5 miljard dollar (5,4 miljard euro). De nettowinst schoot met ruim 70 procent omhoog tot 1,3 miljard dollar.

De films van Warner Bros brachten met kaskrakers als de Lego-film en 300: Rise of an Empire ruim 3 miljard dollar in het laatje, waarmee die omzet 14 procent hoger was dan in de eerste drie maanden van 2013.

De opbrengsten van televisiebedrijven HBO en Turner (CNN, TBS) stegen ook. Bij HBO was vooral de volledige derde serie van fantasy-reeks Game of Thrones in trek.

Splitsing

Time Warner is bezig zijn tijdschriftendivisie Time af te splitsen. Die uitgever van bladen als People, Sports Illustrated en nieuwsmagazine TIME, moet dit kwartaal een onafhankelijk beursgenoteerd bedrijf worden.

Volgens topman Jeff Bewkes van Time Warner ligt die afsplitsing nog altijd op schema. Door de tijdschriftentak af te stoten, wil het concern zich beter kunnen richten op zijn televisie- en filmactiviteiten.