Randstad heeft zijn omzet afgelopen kwartaal verder verbeterd en verwacht dat het geleidelijke herstel van de uitzendmarkt de komende tijd verder doorzet. Dat meldde het uitzendconcern woensdag.

Dat meldt het uitzendconcern woensdag.

Randstad boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 3,97 miljard euro. Dat was 4 procent meer dan een jaar eerder. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) steeg met ruim een derde tot 123 miljoen euro.

De nettowinst verdubbelde bijna, tot 55 miljoen euro. De resultaten verbeterden vooral dankzij kostenbesparingen.

's Werelds op een na grootste uitzendconcern zag de groei in de Verenigde Staten aan het eind van vorig kwartaal terugkeren, terwijl de langzame verbetering in Europa aanhield.

De omzet per werkdag nam in de VS en Nederland vorig kwartaal nog met 1 procent af en daalde in Frankrijk met 2 procent. Op de andere markten namen de opbrengsten toe.

''Het gaat de goede kant op, maar het gaat niet erg snel'', gaf financieel directeur Robert Jan van de Kraats in een toelichting aan. 

''We zagen de groei in maart wat afvlakken, maar het gaat in onze sector nooit in één rechte lijn omhoog. Op basis van de ontwikkelingen in april verwachten we in ieder geval niet dat het nog minder wordt.''

Vorig kwartaal groeide de omzet van Randstad per werkdag gemiddeld met 3,6 procent. In maart bedroeg de groei 3,5 procent. De omzet werd aan de ene kant gestuwd door de overname van buitenlandse delen van de Nederlandse branchegenoot USG People. Dat positieve effect werd echter tenietgedaan door wisselkoerseffecten.