Grontmij gaat zijn Franse activiteiten verkopen. Dat meldt het advies- en ingenieursbedrijf woensdag bij de presentatie van de resultaten van het eerste kwartaal.

Grontmij hield de Franse activiteiten de afgelopen maanden tegen het licht in het kader van de bezuinigingsoperatie 'Back on Track'.

Op basis daarvan is besloten om afscheid te nemen van de activiteiten, die in zijn geheel of in delen zullen worden verkocht. Grontmij wil wel actief blijven met spoorprojecten (Light Rail) rond Parijs.

Grontmij zag de omzet vorig kwartaal met bijna 3 procent dalen ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 186,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebita) voor eenmalige kosten verbeterde met 4,4 miljoen euro tot 7 miljoen euro.

Het nettoverlies liep echter op tot 2,3 miljoen euro, tegen 0,6 miljoen euro in de eerste 3 maanden van 2013. Het verschil kwam mede door een belastingmeevaller van bijna 3 miljoen euro in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Het bedrijf realiseerde in het vorige kwartaal bezuinigingen ter waarde van 4,1 miljoen euro op jaarbasis.

Goede prestaties

Analisten van Rabobank en SNS Securities spreken van goede prestaties in reactie op de kwartaalcijfers. Volgens Rabobank is het nog wel te vroeg om te stellen dat de herstructurering van het bedrijf vruchten afwerpt. De aangekondigde verkoop van de Franse activiteiten was volgens Rabo geen verrassing.

SNS handhaafde zijn koopadvies voor het aandeel Grontmij, dat bij Rabo op hold staat. Grontmij noteerde woensdag rond 9.30 uur 5,9 procent in de plus op 3,79 euro.