BE Semiconductor Industries (Besi) is positief gestemd over het tweede kwartaal. Dat bleek woensdag uit een kwartaalupdate van de onderneming.

Besi denkt dat de omzet in de tweede verslagperiode met 40 tot 50 procent zal toenemen ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat komt onder meer door een verbeterde prognose voor de sector.

In het eerste kwartaal realiseerde Besi voor 70 miljoen euro aan opbrengsten. Dat is bijna 40 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2013 en ruim 9 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De winst kwam uit op 7 miljoen euro. Dat was in het vierde kwartaal nog 1,4 miljoen euro en 3,8 miljoen euro een jaar geleden. Deze stijging is volgens Besi te danken aan de omzetgroei, hogere marges en kostencontrole.

Bruto-marge

Besi voorziet verder dat de bruto-marge in het tweede kwartaal zal uitkomen op een bandbreedte van 42 tot 44 procent. De operationele uitgaven zullen met 10 procent toenemen ten opzichte van de 21,5 miljoen euro uit het eerste kwartaal.

Besi realiseerde in het eerste kwartaal een erg sterke orderinstroom. Ook de prognose voor de tweede verslagperiode van het jaar is veelbelovend, aldus SNS Securities woensdag in een reactie.

Besi mikt voor het tweede kwartaal op een omzettoename van 40 tot 50 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. ''Dat is veel beter dan verwacht en zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de omzet van Besi voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 2010 weer boven de 100 miljoen euro uitkomt'', aldus de bank.

SNS hanteert een buy-advies op Besi, dat woensdag omstreeks 9.20 uur 3,7 procent hoger koerst op 12,32 euro.