Guillaume Jetten vertrekt per 1 mei als financieel directeur bij Galapagos. Dat maakte het biotechnologiebedrijf maandag bekend.

Jetten kwam in juni 2009 als financieel directeur in dienst bij Galapagos. Hij gaat zich ,,richten op andere uitdagingen'', aldus Galapagos.

Laure Verhaegen, het huidige hoofd van het financiële team van Galapagos, zal op interimbasis de functie van Jetten overnemen tot er een opvolger is gevonden. Verhaegen werkt sinds mei 2010 bij de onderneming.

Het vertrek van van de topman komt als een verrassing. Dat constateren analisten van KBC maandag in een reactie. Dat het bedrijf nog moet zoeken naar een opvolger toont volgens de bank aan dat de stap van Galapagos en Jetten om uit elkaar te gaan niet een lange tijd geleden al is gepland, zo stellen de marktvorsers verder.

Het vertrek van Jetten valt in een transitieperiode tussen twee grote bedrijfsmatige ontwikkelingen. Galapagos desinvesteerde onlangs een onderdeel en gaat zich nu richten op pijplijnontwikkelingen. Vanuit financieel perspectief maakt dat de onderneming minder complex.

KBC hanteert een buy-advies op Galapagos, dat maandag omstreeks 10.10 uur 0,4 procent hoger staat op 15,63 euro.