Wereldhave gaat er nog altijd vanuit dat het direct resultaat per aandeel dit jaar hoger zal uitvallen dan in 2013. Ook de verwachting voor de vergelijkbare huurgroei in de retailportefeuille (ten minste 140 basispunten boven indexatie) blijft staan. 

Met de resultaten in het eerste kwartaal ligt het bedrijf op koers om die doelstellingen te halen, zo liet het vrijdag weten.

''De daling in het directe resultaat door lagere netto huurinkomsten als gevolg van verkopen, zal in 2013 meer dan worden gecompenseerd door aankopen, de oplevering van ontwikkelingsprojecten en een positieve vergelijkbare huurgroei'', stelde Wereldhave in een tussentijds handelsbericht. Het bedrijf liet verder weten dat de beheerkosten naar verwachting op de beoogde 14 miljoen euro zullen uitkomen.

De bezettingsgraad in het winkelbestand van Wereldhave is in het eerste kwartaal iets gestegen tot 98,5 procent, met name door nieuwe contracten in Nederland, en ligt boven de 98 procent waar het bedrijf minimaal naar streeft. De bruto huuropbrengsten namen in die periode af met bijna een derde, tot 31 miljoen euro. Dat kwam met name door de verkoop van vastgoed in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.