Corbion heeft in het eerste kwartaal zowel de omzet als het bedrijfsresultaat (ebitda) zien toenemen. Dat maakte de melkzuurproducent vrijdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

Corbion rapporteerde een omzet van 182,7 miljoen euro waar een jaar geleden nog 180,5 miljoen euro in de boeken werd gezet. Het ebitda-resultaat kwam uit op 25 miljoen euro, tegen 18,9 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2013. Corbion meldde een autonome omzetgroei van 3 procent.

Topman Gerard Hoetmer zegt tevreden te zijn met de prestaties, maar wees in een toelichting op significant negatieve wisselkoerseffecten en een toename van de kosten voor onderzoek en ontwikkeling.

Bij het onderdeel Biobased Food Ingredients sprak Corbion over een ,,uitdagend kwartaal'' waar het in de Verenigde Staten last had van zware weersomstandigheden. De tak rapporteerde een omzet van 133,6 miljoen euro, dat is minder dan een jaar eerder. Bij Biochemicals was juist sp

rake van een ,,erg sterke set aan resultaten'' bij alle marktonderdelen. Bij Biochemicals steeg de omzet op autonome basis met 17 procent tot ruim 49 miljoen euro.