Burger King wil hamburgers op de Krim gaan verkopen. De baas van de Russische tak van de fastfoodketen heeft bekendgemaakt dat het concern vestigingen op het schiereiland wil openen, meldden Russische media. 

De expansieplannen volgen enkele dagen nadat aartsrivaal McDonald's bekendmaakte de drie vestigingen in het betwiste gebied juist te sluiten.

Wanneer bewoners van de Krim een Burger King kunnen aantreffen, is nog niet bekend. Ook weet Burger King nog niet hoeveel vestigingen het wil openen. Op dit moment is het restaurant nog niet aanwezig in het gebied. In Rusland heeft de keten ongeveer tweehonderd filialen.

McDonald's besloot vorige week de vestigingen te sluiten omdat 'financiële diensten en bankdiensten op de Krim werden opgeschort'. De beslissing was niet politiek gemotiveerd, bezweerde McDonald's, dat de vestigingen op termijn weer wil openen.

Rusland lijfde de Krim vorige maand in nadat het schiereiland door militairen was bezet en er een referendum werd gehouden. Dat was volgens het Westen in strijd met internationale wetten.