De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag opnieuw lager gesloten. De Japanse technologiebedrijven bleven onder druk staan door de aanhoudende koersverliezen in de Amerikaanse technologiesector. 

De handel stond daarnaast in het teken van de Bank of Japan, die conform verwachting het monetaire beleid onveranderd liet. De Nikkei eindigde 1,4 procent in de min op 14.606,88 punten.

Takeda Pharmaceutical ging ruim 5 procent onderuit na het verliezen van een rechtszaak in de Verenigde Staten. Het Japanse farmaceutische concern en zijn Amerikaanse partner Eli Lilly moeten samen 9 miljard dollar (6,5 miljard euro) betalen vanwege het verzwijgen van de risico's op kanker bij het gebruik van het diabetesmedicijn Actos. Van de boete komt 6 miljard dollar voor rekening van Takeda.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. In Hongkong won de Hang Seng-index 0,9 procent en de All Ordinaries in Sydney daalde 0,1 procent.

De Kospi in Seoul won 0,2 procent. Zwaargewicht Samsung zakte 0,2 procent. De grootste maker van smartphones ter wereld liet weten dat het resultaat in het tweede kwartaal opnieuw is afgenomen. Het concern heeft last van een afzwakkende vraag naar Galaxy-producten.