Arseus heeft in het eerste kwartaal de omzet zien toenemen. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

Arseus boekte een geconsolideerde omzet van 101,3 miljoen euro, bij constante wisselkoersen een groei van 26,6 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Autonoom kwam de groei uit op 12 procent.

Onderdeel Fagron realiseerde een omzetgroei van bijna 31 procent tot 88,3 miljoen euro. Dat kwam onder meer door de volgens het bedrijf sterk groeiende behoefde aan geïndividualiseerde farmaceutische patiëntenzorg. Arseus wil met Fagron verder groeien en richt zich op overnames in Europa en Noord-Amerika.

Corilus

De omzet van de tak Corilus steeg in het eerste kwartaal met 2,9 procent naar 10,6 miljoen euro. Het aantal gebruikers van de softwarepakketten van Corilus nam toe, wat zorgde voor een toename van de zogenoemde terugkerende licentie-opbrengsten.

HL Technology zag de omzet in de eerste verslagperiode van het jaar met uitkomen op 2,5 miljoen euro.

Arseus denkt over heel 2014 een omzet te boeken van ten minste 480 miljoen euro, met een marge op het terugkerend bedrijfsresultaat (rebitda) van 26 procent.

Arseus stelt bij de aandeelhoudersvergadering op 12 mei overigens een brutodividend voor van 0,72 euro per aandeel over 2013. Dat is een stijging van 20 procent ten opzichte van 2012.

Reactie

Arseus heeft in het eerste kwartaal een sterke onderliggende groei behaald bij de Fagron-activiteiten, constateert KBC dinsdag in een reactie op het tussentijdse handelsbericht. De omzet werd desondanks zwaar geraakt door wisselkoerseffecten, aldus de bank.

Het wisselkoerseffect met de Braziliaanse munt ten opzichte van de euro zal volgens KBC waarschijnlijk geen impact hebben op de winstgevendheid van Arseus, omdat het bedrijf sterk investeert met de reaals.

Het aandeel Arseus, waarop KBC een buy-advies heeft, noteerde dinsdag omstreeks 9.25 uur 1,7 procent hoger op 38,85 euro.