Het Franse mediaconcern Vivendi heeft besloten zijn telefonietak SFR te verkopen aan kabelbedrijf Altice, dat een beursnotering heeft in Amsterdam. 

Dat maakte Vivendi zaterdag bekend.

De deal zou een waarde hebben van meer dan 17 miljard euro. Altice, dat SFR wil samenvoegen met zijn Franse kabeldochter Numericable, biedt 13,5 miljard euro in contanten en nog eens 750 miljoen euro op een later tijdstip.

Daarnaast krijgt Vivendi een belang van 20 procent in het fusiebedrijf.

Bouygues

Vivendi had vrijdag al een besluit over de exclusieve onderhandelingen met het kabelbedrijf Altice moeten nemen. De besprekingen werden echter opgeschort, nadat het Franse bouw-en telecomconcern Bouygues - dat ook op SFR aast - zijn miljardenbod op de telefonietak nog eens verhoogde.

Het was de derde keer dat Bouygues met een verbeterd voorstel kwam in een poging in te breken in de onderhandelingen tussen Vivendi en Altice.

Bouygues bood 15 miljard euro in contanten plus een aandelenbelang in het fusiebedrijf ter waarde van minstens 1 miljard euro.

Voor Vivendi waren mogelijke concurrentiebezwaren bij een fusie met Bouygues een belangrijke overweging om met Altice in zee te gaan. Bouygues is al een grote aanbieder van mobiele telefonie in Frankrijk, terwijl Altice via zijn Franse dochterbedrijf Numericable een nieuwe toetreder zou worden.