Het Franse mediaconcern Vivendi heeft de besprekingen over de verkoop van zijn telefonietak SFR vrijdag opgeschort.

De raad van commissarissen praat zaterdag verder, zo maakte een woordvoerder van het bedrijf vrijdagavond bekend.

Vivendi had vrijdag al moeten beslissen of de exclusieve onderhandelingen met het kabelbedrijf Altice over de verkoop van SFR worden voortgezet, maar lijkt de gestelde termijn nu op te rekken.

De bijeenkomst van de Vivendi-commissarissen vrijdag werd gecompliceerd doordat het Franse bouw-en telecomconcern Bouygues, dat ook op SFR aast, zijn miljardenbod op de telefonietak nog eens verhoogde. Het was de derde keer dat Bouygues met een verbeterd voorstel kwam in een poging in te breken in de onderhandelingen tussen Vivendi en Altice.

Werkgelegenheid

Bouygues biedt nu 15 miljard euro in contanten plus een aandelenbelang in het fusiebedrijf ter waarde van minstens 1 miljard euro. Altice, dat een beursnotering heeft in Amsterdam, biedt bijna 11,75 miljard euro en een belang van 32 procent in het gecombineerde bedrijf. Vrijdag was het onduidelijk of Altice mogelijk ook zijn bod heeft aangepast.

Voor Vivendi waren mogelijke concurrentiebezwaren bij een fusie met Bouygues een belangrijke overweging om met Altice in zee te gaan. Bouygues is al een grote aanbieder van mobiele telefonie in Frankrijk, terwijl Altice via zijn Franse dochterbedrijf Numericable een nieuwe toetreder zou worden.

Maar de Franse politiek ziet SFR liever in handen vallen van Bouygues, omdat dat bedrijf garantie geeft voor behoud van werkgelegenheid. Ook wist Bouygues onrust te zaaien bij kleinere aandeelhouders van Vivendi. Die eisten eerder deze week inzage in documenten over de verkoop van SFR. De druk op de onderneming wordt op deze manier flink opgevoerd.