Zonder te weten wat hen boven het hoofd hangt, gingen werknemers van sigarettenfabrikant Philip Morris vrijdagochtend de poort van het bedrijf door. Er wordt druk gespeculeerd over de toekomst van het bedrijf.
 

Philip Morris wil ook vrijdagochtend niets kwijt over de inhoud van de bijeenkomst met het personeel in Bergen op Zoom, die deze ochtend voor 10.00 uur gepland staat.

Er wordt druk gespeculeerd over de toekomst van het bedrijf. Volgens geruchten worden er tussen de 1250 en 1350 banen geschrapt bij het concern.

Een zegsman van het concern gaf geen commentaar op een bericht van het Financieele Dagblad donderdagavond dat er meer dan duizend banen geschrapt zullen worden.

Volgens een bron van de krant blijft er "heel weinig" van het concern in Bergen op Zoom over, maar zal de locatie niet geheel gesloten worden.

Update

De 1.400 medewerkers van het bedrijf worden bij elkaar geroepen door de directie voor een 'business update'. Daarvoor worden de ondernemingsraad en de vakbonden geïnformeerd.

Bestuurder Jet Grimbergen van FNV Bondgenoten liet aan NU.nl weten alles uit de kast te halen om de banen van Philip Morris in Nederland te behouden. "Deze fabriek is essentieel voor de werkgelegenheid in Noord-Brabant", aldus Grimbergen.

Export

Jaarlijks worden er in de fabriek meer dan 75 miljard sigaretten gemaakt, onder meer van de merken Marlboro, L&M en Chesterfield. De sigaretten zijn vooral bestemd voor de export.

Philip Morris is de grootste industriële werkgever in West-Brabant. In 2012 werd er nog een winst van 145 miljoen euro gemaakt.