De mogelijke devaluatie van de Nigeriaanse munt, de naira, zal een negatief effect hebben op de winst van Heineken. 

Dat komt onder meer doordat de bierbrouwer zeker 40 procent van de ingrediënten voor het in Nigeria gebrouwen bier moet importeren, zo liet de Heinekenbestuurder in Nigeria, Nicolaas Vervelde weten.

De centrale bank van Nigeria zou volgens verscheidene analisten gedwongen kunnen worden om de waarde van de naira te verlagen, omdat de buitenlandse reserves van het land steeds verder slinken.

Aan de andere kant zei aankomend centralebankpresident Godwin Emefiele recent dat een devaluatie van de munt ''verwoestend'' zou uitwerken voor de economie. De naira staat momenteel al 2,2 procent lager ten opzichte van de dollar dan aan het begin van dit jaar.

Een devaluatie zou weliswaar slecht uitpakken voor Heineken in Nigeria, maar de onderneming verwacht wel een stijging van de verkopen later dit jaar, in aanloop naar de verkiezingen die begin 2015 worden gehouden.

Naar mate de stembusgang nadert, zal de regering naar verwachting de bevolking proberen te paaien met meer extraatjes. De bierconsumptie gaat vaak hand in hand met een inkomensstijging.