Vastned begint met de onderhandse plaatsing van converteerbare obligaties ter waarde van maximaal 110 miljoen euro. 

Vastned plaatst de leningen met een looptijd tot 2019 bij institutionele beleggers, zo maakte de onderneming donderdag bekend.

De uitgifte verlengt de looptijd van de leningenportefeuille en maakt ruimte voor meer aankopen van zogenoemde 'premium city high street shops', waarop Vastned sinds kort zijn pijlen heeft gericht. De obligatie helpt het bedrijf daarnaast om de financieringsbronnen verder diversifiëren.

Vastned laat weten dat de obligaties senior en unsecured zijn, en converteerbaar zijn in gewone aandelen van VastNed, tenzij het bedrijf voor de optie kiest om een betaling in contanten te doen. De obligaties leveren naar verwachting een jaarlijkse rente op van 1,75 tot 2,25 procent.

SNS

SNS Securities noemt de plaatsing een ''grote uitgifte''.

Het effectenkantoor vindt het echter niet mogelijk om verder een oordeel te vellen over de plaatsing, omdat er te veel verschillende opties rond de uitgifte bestaan.

SNS handhaaft zijn hold-advies voor Vastned met een koersdoel van 39 euro. Het aandeel Vastned noteerde rond 9.30 uur 0,8 procent lager op 40,37 euro. De MidKap stond 0,3 procent lager.