De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag na een vrij kalme handelsdag opnieuw met winst gesloten, waarbij de breed samengestelde S&P 500 een nieuw recordniveau wist te bereiken.

Beleggers op Wall Street waren vooral in afwachting van het cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt dat vrijdag naar buiten komt.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handelsdag 0,2 procent hoger op 16.573,00 punten en de S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1890,90 punten.

De technologiebeurs Nasdaq eindigde met een plus van 0,2 procent op 4276,46 punten.

Volgens loonstrookverwerker ADP is de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in maart toegenomen met 191.000 banen. Dat was iets minder dan economen hadden gehoopt.

Banengroei

Wel werd de banengroei over februari flink opwaarts herzien. De cijfers van ADP gelden als een voorbode voor het officiële arbeidsrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.

Het Amerikaanse ministerie van Handel maakte bekend dat de fabrieksorders in de Verenigde Staten in februari met 1,6 procent zijn toegenomen in vergelijking met een maand eerder. Dat was beter dan verwacht. In januari kromp de orderontvangst nog met 1 procent.

Monsanto

De Amerikaanse producent van landbouwproducten Monsanto maakte kwartaalcijfers bekend die beter waren dan analisten hadden voorspeld. Verder hield het bedrijf vast aan zijn verwachtingen voor het gehele boekjaar. Het aandeel ging 0,4 procent omhoog.

Aluminiumconcern Alcoa daalde 1,5 procent na een afwaardering van Nomura. Alcoa trapt volgende week het Amerikaanse eerstekwartaalcijferseizoen af.

Biofarmaceut MannKind sprong 74 procent omhoog. Het bedrijf is een stap dichter gekomen bij het op de markt brengen van zijn eerste medicijn, na een positief advies van een Amerikaanse overheidscommissie.

De euro noteerde 1,3765 dollar, tegen 1,3759 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. De prijs van Amerikaanse olie zakte 0,4 procent tot 99,40 dollar per vat. Brent werd 0,9 procent goedkoper op 104,73 dollar.