Geert-Jan van der Snoek is vanaf 1 juli de nieuwe bestuursvoorzitter van Telegraaf Media Groep (TMG). Dat maakte het mediabedrijf woensdag bekend.

Van der Snoek (1965) is nu nog topman van de noordelijke dagbladengroep NDC. Hij volgt de in april vorig jaar vertrokken Herman van Campenhout op bij TMG. 

Sinds het vertrek van Van Campenhout was de leiding over het mediabedrijf tijdelijk in handen van Cees van Steijn, die per 1 mei zijn functie neerlegt en TMG verlaat. Tot de komst van Van der Snoek zal de functie van bestuursvoorzitter tijdelijk worden waargenomen door financieel directeur Fred Arp.

Van Campenhout, de man die het concern voor Van Steijn leidde, werd vorig jaar door de aandeelhouders weggestuurd, omdat zij er geen vertrouwen meer in hadden dat hij het moederbedrijf van De Telegraaf weer in rustig vaarwater kon brengen.

Ervaring

Volgens president-commissaris Michiel Boersma van TMG is Van der Snoek een man met ''veel ervaring in financieel en verandermanagement en met grote affiniteit met de mediawereld''.

Van der Snoek zei dat het een ''fantastische uitdaging is om in deze tijd van grote turbulentie in de mediawereld aan de toekomst van TMG te mogen bouwen''.

De benoeming werd eerder op de dag al gemeld door het Financieele Dagblad op basis van ingewijden.

HDC

TMG werkt volgens het Financieele Dagblad (FD) ook aan plannen om zijn regionale krantenbedrijf HDC, uitgever van onder meer Noordhollands Dagblad en De Gooi- en Eemlander, onder te brengen in een aparte entiteit met de activiteiten van NDC.

Daarmee zou een onderneming ontstaan met een omzet van meer dan 200 miljoen euro.