Het Duitse erotiekconcern Beate Uhse, moederbedrijf van Christine le Duc en de sekscatalogus Pabo, heeft over het afgelopen jaar winst weten te boeken.

Dit kwam vooral dankzij steeds meer vrouwelijke interesse voor seksspeeltjes, massage-olie en lingerie. Het is voor het eerst sinds 2008 dat een positief resultaat voor belastingen werd bereikt.

Dat blijkt uit het maandag gepubliceerde jaarverslag van het bedrijf, dat wordt geleid door de Nederlander Serge van der Hooft.

De winst voor belastingen kwam uit op 1,3 miljoen euro, terwijl een jaar eerder nog een verlies werd geleden van 0,4 miljoen euro. De omzet daalde licht tot 142 miljoen euro.

''2013 stemt ons tevreden. We zijn klaar voor uitbreiding bij al onze kanalen. Het succes van de getroffen maatregelen laat zich duidelijk zien in onze resultaten'', aldus Van der Hooft in een toelichting.

Fors gesneden

Beate Uhse heeft de laatste jaren fors gesneden in het winkelbestand door verlieslijdende vestigingen te sluiten, terwijl de verkoop via het internet juist werd versterkt.

Ook richtte de onderneming zich steeds meer op erotische artikelen voor vrouwen. Inmiddels is ruim 80 procent van de nieuwe klanten een vrouw.