Op de aandelenbeurs in Tokio werd het kwartaal maandag afgesloten met winst. 

Een onverwachte daling van de industriële productie in Japan bracht beleggers op de laatste dag van het Japanse fiscale boekjaar niet van de wijs.

De Nikkei eindigde 0,9 procent hoger op 14.827,83 punten. De Japanse hoofdindex verloor desondanks in het afgelopen kwartaal 9 procent en leed daarmee het eerste kwartaalverlies in 1,5 jaar.

Beleggers grepen een verzwakking van de Japanse yen aan om wat aandelen bij te kopen. Vooral de Japanse exportbedrijven stonden daardoor in de belangstelling.

Japan

De automakers Nissan, Honda, Mitsubishi en Mazda, die veel voertuigen buiten Japan verkopen, stegen tussen 2,2 en 4,3 procent.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten ook winsten zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,3 procent hoger in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney kreeg er 0,5 procent bij.

De Kospi in Seoul steeg 0,2 procent. Een militaire oefening van Noord-Korea die maandag leidde tot een vuurgevecht met aartsrivaal Zuid-Korea zorgde voor enige terughoudendheid.