De omzet van Hydratec is vorig jaar met 8,3 procent gedaald tot 110 miljoen euro. 

Een stijging van de inkomsten in de tweede jaarhelft was niet voldoende om de afname in de eerste helft te compenseren. Dat maakte het bedrijf, dat onder meer eigenaar is van een fabriek voor eirerbroedmachines, woensdag bekend.

Het bedrijfsresultaat daalde minder sterk, van 7,1 miljoen naar 7 miljoen euro. Dat kwam doordat een hogere brutomarge werd gerealiseerd. De nettowinst bedroeg 5,2 miljoen euro, tegen 5,4 miljoen euro in 2012.

Van de winst per aandeel van 3,42 euro wil Hydratec 1,37 euro aan de aandeelhouders uitkeren. Vorig jaar was het dividend 1,55 euro per aandeel.

''Bij alle bedrijven werden acties ondernomen om de brutomarges op peil te houden en te verbeteren, omdat we wisten dat er flinke druk op de omzet zou zijn'', zei topman Roland Zoomers.

Klantvraag

''Vooral gedurende de eerste helft was de klantvraag zwak. Wij zijn blij dat we het bedrijfsresultaat op gelijk niveau hebben kunnen houden.''

Voor 2014 sprak Hydratec nog geen concrete verwachtingen uit. ''Wij kunnen niet goed inschatten of er daadwerkelijk sprake is van structurele verbeteringen in de West-Europese en mondiale economieën'', liet het bedrijf weten.