Londen slijt aandelen Lloyds voor 5 miljard

De Britse overheid heeft 4,2 miljard pond (ruim 5 miljard euro) opgehaald met de verkoop van een belang van 7,8 procent in de deels genationaliseerde bank Lloyds. 

Dat heeft het ministerie van Financiën woensdag bekendgemaakt. De opbrengst wordt gebruikt om de staatsschuld te verkleinen.

De verkoopprijs van de aandelen lag met 75,5 pence ruim 4,5 procent onder de slotkoers van Lloyds van dinsdag. Na de verkoop heeft Londen een belang over van een kleine 25 procent in het financiële concern, dat in 2008 met staatssteun op de been moest worden gehouden.

Vorig jaar verkocht de Britse regering voor het eerst een deel van de aandelen die destijds werden aangekocht om het kapitaal van de door de krecdietcrisis zwaar aangeslagen bank te versterken.

Het belang van 6 procent dat toen naar de beurs werd gebracht, leverde bij een verkoopprijs van 75 pence per aandeel een totaalbedrag van 3,2 miljard pond op.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie