De Duitse opsporingsdiensten hebben dinsdag een inval gedaan in het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt. 

Ook wordt een woning in het Duitse Hesse doorzocht.

De invallen houden verband met de jarenlange juridische vete tussen de bank en de nabestaanden van de Duitse mediamagnaat Leo Kirch. Dat meldt persbureau Reuters. 

De opsporingsdiensten deden eerder al een inval bij advocatenkantoor Hengeler Mueller. Doel is om te achterhalen of werknemers of voormalig personeel van Deutsche Bank gelogen heeft tijdens de rechtszaak. De doorzochte woning in Hesse is van een verdachte in de zaak, zo liet het Duitse openbaar ministerie dinsdag weten. 

Schikking

Deutsche Bank trof eind vorige maand een schikking met de nabestaanden van Kirch, na twaalf jaar juridisch gesteggel. De op twee na grootste bank ter wereld betaalde hen 925 miljoen euro. Daarmee kwam een einde aan de vraag of Deutsche Bank schuldig was aan de ondergang van Kirch Media Group. 

Het bedrijf van Kirch, bekend van de Duitse commerciële zenders Prosieben en Sat1, ging in 2002 failliet na uitspraken van Rolf Breuer, toenmalig topman van Deutsche Bank.

Breuer twijfelde tijdens een televisie-interview openlijk aan de kredietwaardigheid van het concern. Volgens Kirch, die in 2011 overleed, probeerde Breuer zijn bedrijf opzettelijk kapot te maken.