Luchtvaartmaatschappij Easyjet verwacht dat het verlies over de eerste helft van het gebroken boekjaar 2013/2014 lager uitvalt dan eerder werd aangenomen.

Dat maakte de prijsvechter dinsdag bekend.

Het bedrijf gaat nu uit van een verlies van 55 à 65 miljoen Britse pond, waar eind januari een verlies van 70 tot 90 miljoen pond werd verwacht.

De bijstelling is te danken aan een hogere omzet per stoel en een geringere stijging van de kosten per stoel dan twee maanden geleden werd voorzien.

Weer

Naar verwachting neemt de omzet met 1,5 procent toe in plaats van marginaal en stijgen de kosten niet met 1,5 procent maar met 0,5 procent. Beide prognoses zijn op basis van constante wisselkoersen.

Ook is het gunstig dat het weer in de afgelopen maanden mild was in tegenstelling tot de strenge winter een jaar eerder. EasyJet kampte daardoor minder met vertragingen en zag de kosten om toestellen ijsvrij te maken flink dalen.

Vorig boekjaar

EasyJet wees ook nog op een verschil tussen het vorige boekjaar en de huidige verslagperiode. In 2013 viel Pasen in de eerste helft van het boekjaar, hetgeen de omzet een impuls van 25 miljoen pond gaf. Dit boekjaar valt Pasen in de tweede helft.

De volledige resultaten over de eerste helft van het jaar, tot 31 maart, worden op 13 mei bekendgemaakt.